Reparbete utbildning

På Cresto kan vi erbjuda dig utbildning i Reparbete för att utveckla ditt arbete vid svåråtkomliga platser. Vi har även möjligheten att hålla i kurserna på plats hos er om ni önskar detta. Vi erbjuder certifiering och kurser inom SPRAT och ISO Rope Access. Med ISO Rope Access kan vi anpassa våra kurser till er specifika miljö vilket ger er ett bra utgångsläge för att snabbt och enkelt komma in i arbetet.

Reparbete är en arbetsmetod som möjliggör säkert arbete på hög höjd och på svåråtkomliga platser. Industriellt reparbete utvecklades ursprungligen från grottklättring under sent 1970-tal. Reparbete används idag främst till service, underhåll och inspektion av industrier och fastigheter. Reparbetare arbetar vertikalt hängandes i sele. Man klättrar upp och ner längst repen för att utföra sitt arbete. För längre arbeten kan en sittbräda användas. Repen används för att förhindra fall, dock används alltid ett back-up system som extra säkerhet.

Industrier och fastighetsägare har börjat se nyttan med industriellt reparbete mer och mer. Det kan ofta vara ett mer kostnadseffektiv samt snabbt och enkelt sätt att utföra underhålls och servicearbeten. Arbetar du med service eller underhåll på svåråtkomliga platser kan reparbete vara något för dig.