BESIKTNING AV FALLSKYDD - NY ADRESS, SE NEDAN

ÅRLIG KONTROLL AV FALLSKYDD- OCH RÄDDNINGSUTRUSTNING

Enligt Europastandard EN365:2004 ska personlig fallskydds- och räddningsutrustning lämnas in för periodisk kontroll av en Kompetent Person, minst en gång var 12:e månad. På Cresto Group använder vi begreppet Årlig Kontroll för att enkelt påminnas om att kontrollen ska göras varje år. Är utrustningen utsatt för mycket slitage eller används i tuffare miljöer så bör den kontrolleras oftare.

Varje användare är skyldig att kontrollera sin utrustning innan användning, den så kallade dagliga kontrollen. Men den årliga kontrollen ska utföras av en Kompetent person som ska vara utbildad och certifierad av en producent eller auktoriserad partner. 

Vi har erfaren och auktoriserad personal som utför årlig kontroll på personlig fallskydds- och räddningsutrustning samt monterade fallskyddssystem. Vi gör det både i Fallskyddspecialisternas verkstad i Heby och på plats ute hos kund.

För att du ska slippa att själv lägga datum för besiktningar och kontroller på minnet så har vi skapat en digital hjäpreda - Inspector.

SERVICE AV FALLSKYDDSUTRUSTNING

Om din utrustning inte blir godkänd under din årliga kontroll går det i vissa fall att göra en service på din utrustning. Då byter vi ut komponenter som är slitna som till exempel repet, istället för att du ska behöva köpa en helt ny produkt. Däremot får man ha i åtanke att det är produkter som ska kunna rädda liv vi arbetar med - så vissa fall måste vi kassera utrustningen och erbjuda dig att köpa en ny. Men vi försöker alltid göra så gott vi kan för att värna om vår miljö och kundens ekonomi.

CERTIFIERADE PARTNERS

Vi har certifierade partners som gör det enklare för dig att kontrollera din utrustning så lokalt som möjligt. Detta för att även göra en så liten påverkan som möjligt på miljön. Även våra partners har möjligheten att utföra årlig kontroll och service i godkända lokaler men också ute hos kund.

VÄRNA OM DITT FALLSKYDD

Utöver den årliga kontrollen och servicen finns det också en hel del åtgärder du kan göra alldeles på egen hand för att dels ta hand om din fallskyddsutrustning, dels förlänga livslängden på den. Se till att utföra dessa enkla åtgärder som kan få en sådan avgörande roll.

Två servicetekniker utför årlig kontroll hos Cresto Group

BOKA ÅRLIG KONTROLL

För att göra en årlig kontroll ber vi dig att fylla i formuläret nedan och sända med tillsammans med Era produkter.

Notera att ny besiktningsadress gäller från 1 juni:

Fallskyddspecialisterna
Tegelvägen 9
744 31 Heby

Fyll i formuläret

INSPECTOR - DIN DIGITALA HJÄLPREDA

Tack vare vår inspektionsdatabas Inspector slipper du själv hålla koll på när den årliga kontrollen av dina produkter och fallskyddssystem ska utföras. Registrera dina produkter och system, dokumentera besiktningen och få påminnelser om när nästa tillfälle för besiktningen äger rum.

Läs mer om Inspector

Inspector databas på dator, smarttelefon och surfplatta